אין דבר יותר מבלבל לישראלים, מאשר המילים Miss, Ms.ו-Mrs. רובנו לא יודעים מתי להגיד כל אחד והאמת שרובנו גם לא ממש מבדילים ביניהם ויזואלית, אבל למעשה, לכל אחת מהמילים האלה, יש משמעות שונה וחשובה מאוד בשפה האנגלית והמיומנות של של שימוש נכון בהן היא חשובה מאוד עד כדי ששימוש בתואר לא נכון עלול לפגוע באדם אליו אתם פונים! למזלנו ההבדלים ביניהם די ברור וקלים להבנה אז במאמר הזה נעשה סדר בדברים פעם אחת ולתמיד ונלמד מתי משתמשים בMiss, Miss ו-Mrs
ראשית, כפי שציינו, השימוש הנכון בכל אחת מהמילים האלה חשוב ובעיקר לאישה או נערה אליה אתם פונים. זה חשוב לה ולזהות שלה וזה נכון לא רק בפניה ישירה אלא גם כשאתם שולחים לה מייל, מכתב רשמי או הזמנה לאירוע. זכרו כי הכי מתאים הוא זה שהאישה מרגישה שמתאים לה. אז אחרי שביססנו את הנושא הזה. בואו נכנס לפרטים.
מתי משתמשים בתואר Miss
השימוש במילה Miss נעשה כשפונים לנערות ונשים צעירות (בדר"כ מתחת לגיל שלושים) ורווקות. נציין כי רוב הנשים המבוגרות יותר שעדיין לא נשואות, לרוב מעדיפות להקרא Ms. אבל שוב, זה תלוי בבחירה האישית של כל אישה. איך יודעים? פשוט שואלים!
מתי משתמשים בתואר Ms.
השימוש במילה Ms. נעשה בפנייה לנשים מבוגרות (מעל גיל 30) שאינן נשואות והבחירה ב-Ms. היא לרוב בחירה של ברירת מחדל למקרה שאתם לא יודעים אם הבחורה נשואה או לא.
Ms. היא סוג של מקבילה לגברת בעברית וגם באנגלית היא יותר ויותר מוגדרת בשנים האחרונות כמקבילה הנשית ל-Mister.
מתי משתמשים בתואר Mrs.
הגענו לתואר האחרון ואתם בטח כבר מנחשים מתי משתמשים בו. התואר Mrs. הוא התואר הרשמי לנשים נשואות על כן משתמשים בו בעיקר כשפונים לבחורה נשואה אך לא רק. גם כשמדובר באלמנה, לרוב היא תעדיף להמשיך להקרא Mrs. מתוך אהבה וכבוד לנפטר ואפילו כשמדובר בבחורה גרושה, לרוב היא תעדיף להקרא Mrs, אך אם אתם לא משוכנעים, שוב, תמיד אפשר לשאול אותה.
אילו עוד תארים קיימים בנוסף לMiss, Ms. ו-Mrs?
- Mr / Mister - זהו המקבילה הגברית לכל שלושת התארים שלמדנו בין אם מדובר בגברים רווקים או נשואים ובכל הגילים ומשתמשים בו בכל סוג של פנייה לאדם בין אם בעל פה, במכתב רשמי או הזמנה.
- Doctor - השימוש בdr נעשה עבור כל אדם שיש לו תואר PhD בלי קשר למינו.
- Master - זהו ביטוי ותיק יומין עבור ילדים (בנים) שעוד לא הגיעו לגיל בגרות. מקורו באנגליה אך היום הוא משמש בעיקר כפנייה מנומסת עבור ילדים עד גיל 12. לאחר מכן משתמשים בשמם הפרטי ללא כל תואר עד שהם מגיעים לגיל 18 ואז עוברים להשתמש בתואר Mr. באנגליה אגב, החל מסוף המאה ה19, השימוש במילה Master נעשה גם כדי לתאר אדם שיש לו אחוזה גדולה ומעסיקים בה עובדים במשק הבית.
מאמרים דומים
לדקדוק באנגלית יצא שם לא טוב: הוא נתפס כנושא משעמם ורבים חשים בלבול ותסכול כשהם נדרשים להרכיב משפט שעושה שימוש נכון בזמנים ובכללי הדקדוק בשפה האנגלית. אבל, חשוב לדעת שכדי לדבר אנגלית בצורה ברורה וללא טעויות מביכות – צריך לדעת את כללי הדקדוק באנגלית.
אז מתי משתמשים ב-On ומתי משתמשים בIn? חוקי השפה האנגלית עשויים להיות ללא ספק, מבלבלים ולא לחינם נאמר שהאנגלית היא שפה מפותחת מאוד, שלעומת העברית, פותחת מקום להרבה בלבול. אחד הבלבולים היותר מוכרים מלבד כללי הדקדוק המוכרים כמו שימוש נכון בזמנים וכדומה, הוא מתי משתמשים בOn, מתי משתמשים בIn וכן מתי משתמשים ב-At, כיוון שגם במילה On, גם במילה In וגם במילה At משתמשים כדי לתאר מיקום, זמן ולעיתים גם דברים אחרים. במאמר זה ננסה לענות על השאלה הזו בצורה פשוטה ונלמד מתי נכון להשתמש במילה On, מתי נכון להשתמש במילה In ומתי להשתמש במילה At.
הבנת כללי הדקדוק באנגלית חיוניים כדי לדבר בצורה נכונה ולהבנת השפה בכללי ולכן חשוב להבין את ההבדלים והניואנסים הקטנים. במאמר זה ננסה להבין מתי משתמשים במילים Either ו-Neither ומה השימוש הנכון ב-Or ו-Nor.
השפה האנגלית שונה מעברית ולכן גם הזמנים שונים. קיימים מספר סוגי הווה באנגלית: הווה פשוט, הווה ממושך, הווה מושלם שאף מתנהג כעבר ואף הווה מושלם-ממושך. אולם, באנו לדבר על ההווה הפשוט ולכן בו נתמקד במאמר הזה
בלימודי אנגלית בבתי ספר, נדחק נושא זה לעיתים לשוליים בין שאר הנושאים הלימודיים, ולכן רוב התלמידים והמבוגרים שלימדתי, כלל אינם מודעים לקיומם של שמות עצם שנקראים מופשטים, והחוקים החלים עליהם בשפה. שמות עצם מופשטים הנם תופעה שקיימת בשפה העברית, אך אינה מקבלת חוקי דקדוק מיוחדים, ולכן איננו רגילים לייחס להם חשיבות מיוחדת בהבניית משפט. במאמר זה נפרט על התופעה הזו שנקראת Abstract Nouns
טוב, אז מי לא נתקל ב-Present Simple, גירד בראש ואמר ''מ-ה רוצים ממני פה?"
המאמר הבא יעשה לכם סדר מא' ועד ת' בכל מה שקשור למתי משתמשים, איך, למה וכמובן גם בחוקים הקשורים ב-Present Simple. מוכנים?
רבים מדוברי העברית משתמשים במילים This, That, Those ו- These על בסיס אך בצורה לא נכונה. זאת כיוון שגם הם נשמעים מאוד דומה מבחינת הצליל וגם כי לא ברור להם באיזו סיטואציה ומתי משתמשים בכל אחד מהם. במאמר זה נעמוד על ההבדלים ביניהם ונסביר מתי משתמשים בכל אחת מהמילים האלה.
בעברית, כשאנחנו רוצים לשלול משהו, אנחנו פשוט אומרים: לא. לדוגמא: לא רוצה, לא מסכים ולמה לא? באנגלית יש לנו שתי מילים שמשמעותן הוא לא. גם No וגם Not. למה זה ומתי משתמשים בכל אחת מהן? על השאלות האלה נענה במאמר הזה.
בשפה האנגלית, בשונה מעברית, יש משמעות גדולה לשימוש בזמנים השונים (tenses), שמתייחסים לזמן בו הפעולה שעליה מדברים התחילה והאם כבר הסתיימה נכון לעת זו, ומתי. אנחנו שואפים לדעת מהו למעשה ציר הזמן שלה. למשל, האם מדובר בפעולה שהתחילה בעבר והסתיימה בעבר, בפעולה שהתחילה בהווה ועוד לא הסתיימה, וכולי. חלק מתלמידיי היקרים, לעיתים לא מבינים לעומק את השימוש בהווה פשוט באנגלית ועושים בו שימוש לא כל כך מדויק. אז בואו נבחן זאת מקרוב.
האם גם אתם מבולבלים מכל זמני ההווה באנגלית ולא מבינים למה אין רק הווה אחד כמו בעברית? גם אתם מתבלבלים כל פעם שאתם פותחים את הפה בין Present Prog. & Present Simple? גם לכם יוצא שאתם מבינים כשמישהו אחר מדבר אבל קשה לכם בעצמכם להרכיב משפט עם Perfect? אם עניתם כן לאחת השאלות האלו, שווה לכם להציץ כאן למטה. המאמר הזה בשבילכם!
לדוברים שבינינו יש נטייה להוסיף בתחילת משפט A או An שאלתם את עצמכם מהי הסיבה לכך? ומה ההבדל בין the לa? התשובות במאמר שלפניכם
כולנו בגיל מסוים מתחילים ללמוד אנגלית מסביב לכיתה ג', ד' וכאשר אנחנו מגיעים לסוף היסודי, אנחנו מגיעים למשבצת ה''דקדוק'' grammar, שאיתם אנחנו לומדים איך להטות פועל להווה, עבר, עתיד ויש בתוכם, הווה פשוט, עבר פשוט, עבר ממושך וכו'. בתוכם אנחנו לומדים איך להטות פועל מחיובי לשלילי שבהם אנחנו משתמשים בdont או בdoesnt ואליהם מצטרף גם הdo וdoes
מה ההקשר בינהם?
נלמד במאמר שלפנינו