סוף סוף נפתחו חדרי הכושר! רוצה לנסות לשבור את השיא שקבעת בלחיצות חזה מלפני תקופת הקורונה? תחשוב שנית...
עכשיו, כשחדרי הכושר פותחים את שעריהם- וכולנו נוהרים להרים איזה ברזל או שניים. מצוידים במגבת, בקבוק מים ועודף מוטיבציה אנו באים לעשות הערכת נזקים ולראות כמה ירדה רמת הכושר שלנו. מבין את הרצון, אבל בבקשה מכם- אל. במדריך זה נסקור איך כדאי לחזור לשגרת האימונים שלנו בדרך הבטוחה ביותר, המהנה ביותר וכמובן זו שתאפשר לנו להתאמן יותר מפעם אחת בשבוע הקרוב.
אז בואו נתחיל מקצת אמת קשה. אם אתם לא מאלה שלאורך כל הסגרים דאגו לשמור על כושר- כן כן יש גם כאלה שהתאמנו: סקוואטים עם הבן הקטן על הכתפיים מישהו?
אני מצטער לאכזב אתכם אבל כנראה שאיבדתם קצת מהכושר שלכם. זה שדחק 100 קילוגרמים בלחיצת החזה- היום יכשל עם 70. זה שהעמיס את כל הפלטות על מכונת לחיצת הרגליים ואפילו לא התנשף- היום יסרב להאמין שבמכונה היו כלכך הרבה פלטות.
כולנו היינו בכושר כזה או אחר אך עכשיו המצב קצת אחרת. אז איך חוזרים לשם? לאט ובזהירות.
אז הדבר הראשון וכנראה החשוב ביותר הוא- אל תבחנו את עצמכם. אני אומר לכם- אתם לא אותם הספורטאים שהייתם לפני הקורונה וחשוב שתקבלו את זה כי נסיון לראות בכמה הורע מצבכם רק יגרום לתסכול רב וכמובן גם שרירים תפוסים.
אז מה כן לעשות? תתחילו מהבסיס! חשוב שתבינו- כל דבר שתעשו, שהוא יותר מאמץ מלרבוץ על הספה 25 שעות ביממה (הימים בהחלט הרגישו ארוכים יותר) כנראה כבר יהיה עומס משמעותי על הגוף שלכם.
אחרי הפסקה כלכך ארוכה- או לאלו מכם שהתחילו רק עכשיו: נדרשת מעט מאוד עבודה בחדר הכושר בכדי לייצר התקדמות, אך מצד שני מאוד קל להעמיס על עצמנו יתר על המידה ולהמשיך להצטער על כך אחרי חמישה ימים של קושי בהליכה משרירים תפוסים.
בין אם תעשו 2-3 סטים לכל קבוצת שרירים או 9-10 סטים אתם כנראה תתקדמו באותו האופן- ההבדל הוא כמה זמן מיותר בזבזתם בחדר הכושר וכמה כאב לכם בימים שלמחרת.
נצלו את היום הראשון שלכם בחדר הכושר להנות מקצת אווירה שונה, אנשים שלא ראיתם הרבה זמן וקמצוץ של מאמץ על מתקני הכושר במכון, אתם באמת לא צריכים יותר מזה.
אז בואו נחלק זאת לנקודות:
1. באימון הראשון/שני- מינימום מאמץ, רק להרגיש קצת את הגוף ותו לא.
2. בשבועות הראשונים- התקדמו בהדרגה על ידי הוספה של משקלים, חזרות, סטים, תרגילים ואפילו מספר אימונים בשבוע.
3. אל תמהרו- נצא מנקודת הנחה שחדרי הכושר ישארו פתוחים ליותר מחודש הפעם. אנו רוצים לייצר שוב את ההרגל- המשפט ''להשאיר טעם של עוד'' מתאים פה בול.
4. רבים מאיתנו עובדים לפי ''הכל או כלום'' ואצל חלקינו גם התזונה ירדה לטמיון במהלך הסגרים- גם פה לא הייתי ממהר לסגל לעצמי דפוס תזונתי של דוגמנית צמרת אלא לוקח צעדים קטנים ובהדרגה מחזיר את התזונה שלי למוטב.
5. תסתכלו על הצד החיובי- ''הגוף זוכר''. לא ניכנס למנגנונים הפיזיולוגיים מאחורי מה שנהוג לכנות כזכרון שריר אלא נסביר בפשטות. יקח לנו פחות זמן ומאמץ לשחזר את ההישגים שלנו מהזמן שלקח לנו לבנות אותם. ולכן במקום להתרכז במה הצלחתם להרים לפני שנה- תתרכזו בכמה כיף להתקדם כלכך בקלות ומהירות עכשיו, אתם אמנם מתחילים מנקודה ירודה יותר אך אני בטוח ששיפור כזה כמו שתחוו עכשיו- לא הרגשתם מעולם.