אנו משפחת עולים חדשים, עלינו מברית המועצות לשעבר ואת השפה העברית רכשנו בארץ כשהגענו ונקלטנו בראשית ההתאקלמות במדינה החדשה.
הבן הצעיר שלנו, אילאי, בן 11, אמנם נולד בארץ, אבל נמצא על הרצף האוטיסטי, ברמת תפקוד גבוהה, ועם קשיים די אקוטיים בכל הנוגע לעברית ולאנגלית. אילאי מצטיין במקצועות הריאליים אבל מצבו בכל הקשור לשפה מעכב אותו וגורר בעיות קשות שמשפיעות על כל לימודיו. הכתיבה של אילאי מרושלת ומבולגנת, קריאתו אינה שוטפת, אוצר המילים ברשותו יחסית דל ומצומצם, ויכולותיו להתמודד עם הבנת טקסט ומענה על שאלות מוגבלות מאוד. המצב היה דומה במידה ניכרת בשתי השפות.
פנינו למספר מורים שהחלו לעבוד עם אילאי, אבל לצערנו שיתוף הפעולה של אילאי, הכימיה בינו לבין מורים אלה, קשיי ההתמודדות שלהם עם מצבו המנטאלי/קוגניטיבי, לא הביאו לתוצאות מספקות ולהתקדמות והשתפרות משמעותיות במיומנויות השונות שציינתי בהן אילאי כה מתקשה. החלטנו לפנות למורה מוסמך, מקצועי וותיק מאוד, בעל ניסיון רב בהוראת מקצועות אלה ספציפית בצורה איכותית ומקצועית, מורה שלימד בעברו גם בבתי ספר ושמנסיונו עבד ועובד ומכיר היטב ומקרוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים ובפרט תלמידים הנמצאים על הרצף. למזלנו הרב מצאנו את הפרופיל של יובל באתר וישר יצרנו איתו קשר. אנו גרים בפתח תקוה ויובל הסכים בשמחה לעזור לאילאי ולהגיע עד פתח תקוה. השיעורים לכן התקיימו אצלנו, בסביבתו הטבעית של אילאי, בה חש נוח ומוגן, והצריכו המון סבלנות, הומור, מתודיקה, התמדה, רגישות ואמפתיה, אבל גם אסרטיביות והתעקשות, אוטוריטטיביות היכן שנחוץ, מצדו של יובל. יובל מורה מיומן בעל ותק וניסיון הוראה של למעלה מעשרים וחמש שנים, שלימד עשרות תלמידים במצבו של אילאי וגם תלמידים הנמצאים במצוקות קשות הרבה יותר ומתמודדים עם אתגרים הרבה יותר סבוכים. אילאי שיתף פעולה עם יובל, נפתח אליו, וביצע על אף קושי רב את המטלות השונות ועקב אחר ההנחיות וההוראות השונות של יובל. תוך מספר שבועות כתיבתו של אילאי הפכה להיות יותר מסודרת וברורה, גם ויזואלית וגם תחבירית, קריאתו הפכה להיות שוטפת יותר ומהירה יותר, אוצר המילים שלו תפח והפך לעשיר הרבה יותר, וסוף סוף לאחר המון שנים של תסכול וחוסר עניין הצליח להבין את הטקסט שהוא קורא ולגלות עניין וסקרנות אמיתית בנושא הנלמד. אנחנו מאוד מרוצים מההתקדמות של אילאי וכל שיעור עם יובל עוזר לאילאי מעט להתקדם ולהשתפר ולרכוש כלים להכרת השפות ולשימוש נינוח יותר ואיכותי יותר בהן.
ממש מזל שמצאנו את יובל ושהצליח לעזור בצורה כל כך משמעותית תוך זמן קצר יחסית לאילאי, אילאי מאוד מרוצה מההתקדמות שלו ומן השיפור בציונים, המורים משבחים את עבודתו ואנו גאים בו מאוד ומאוד מאוד מודים ליובל, שכמובן ממשיך כל שבוע להגיע אל ביתנו ולעבוד עם אילאי.
נטע מלמדת את 3 ילדיי מזה שנה.
נטע מתאימה עצמה לגילאים השונים שלהם, ומעבר לכך, מתאימה את צורת הלימוד שלה לשלושתם. עשתה שינוי דרמטי אצל הבכורה, עולה לכיתה ז.
האמצעית מתה על השיעורים איתה וביקשה לשריין אותה עד כיתה ח...( עולה לכיתה ג כיום)
ישנם מקצועות שחשוב לכם מאד להצליח בהם, ומקצוע האנגלית הוא בהחלט אחד מהם. מדובר על מקצוע שמעניק לכם כלי – שפה חדשה, בה אתם עתידים לעשות שימוש גם בעתיד. ישנם תלמידים עם קליטה טובה יותר לשפות, לצד תלמידים שקצת יותר מתקשים לעמוד בקצב המוכתב במסגרת תכנית הלימודים.
בעולם בו האנגלית היא השפה המרכזית, חשוב לדעת אנגלית ברמה גבוהה. שימוש באוצר מילים נרחב ושליטה בכתיבה, קריאה ודיבור יכולים לסייע במגוון מישורים – בין אם מדובר על קיום שיחה עם זר ועד קריאת מאמרים, ביצוע מטלות או צפייה בסרטים.
המלצות אחרונות בנושא לימוד שיעורי בית - אנגלית
רות מורה נהדרת, מלמדת את שלוש הבנות שלי אנגלית וחשבון כל אחת לפי הצרכים שלה, במקצועיות, בסבלנות ובנועם
אנו משפחת עולים חדשים, עלינו מברית המועצות לשעבר ואת השפה העברית רכשנו בארץ כשהגענו ונקלטנו בראשית ההתאקלמות במדינה החדשה. הבן הצעיר שלנו, אילאי, בן 11, אמנם נולד בארץ, אבל נמצא על הרצף האוטיסטי, ברמת תפקוד גבוהה, ועם קשיים די אקוטיים בכל הנוגע לעברית ולאנגלית. אילאי מצטיין במקצועות הריאליים אבל מצבו בכל הקשור לשפה מעכב אותו וגורר בעיות קשות שמשפיעות על כל לימודיו. הכתיבה של אילאי מרושלת ומבולגנת, קריאתו אינה שוטפת, אוצר המילים ברשותו יחסית דל ומצומצם, ויכולותיו להתמודד עם הבנת טקסט ומענה על שאלות מוגבלות מאוד. המצב היה דומה במידה ניכרת בשתי השפות. פנינו למספר מורים שהחלו לעבוד עם אילאי, אבל לצערנו שיתוף הפעולה של אילאי, הכימיה בינו לבין מורים אלה, קשיי ההתמודדות שלהם עם מצבו המנטאלי/קוגניטיבי, לא הביאו לתוצאות מספקות ולהתקדמות והשתפרות משמעותיות במיומנויות השונות שציינתי בהן אילאי כה מתקשה. החלטנו לפנות למורה מוסמך, מקצועי וותיק מאוד, בעל ניסיון רב בהוראת מקצועות אלה ספציפית בצורה איכותית ומקצועית, מורה שלימד בעברו גם בבתי ספר ושמנסיונו עבד ועובד ומכיר היטב ומקרוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים ובפרט תלמידים הנמצאים על הרצף. למזלנו הרב מצאנו את הפרופיל של יובל באתר וישר יצרנו איתו קשר. אנו גרים בפתח תקוה ויובל הסכים בשמחה לעזור לאילאי ולהגיע עד פתח תקוה. השיעורים לכן התקיימו אצלנו, בסביבתו הטבעית של אילאי, בה חש נוח ומוגן, והצריכו המון סבלנות, הומור, מתודיקה, התמדה, רגישות ואמפתיה, אבל גם אסרטיביות והתעקשות, אוטוריטטיביות היכן שנחוץ, מצדו של יובל. יובל מורה מיומן בעל ותק וניסיון הוראה של למעלה מעשרים וחמש שנים, שלימד עשרות תלמידים במצבו של אילאי וגם תלמידים הנמצאים במצוקות קשות הרבה יותר ומתמודדים עם אתגרים הרבה יותר סבוכים. אילאי שיתף פעולה עם יובל, נפתח אליו, וביצע על אף קושי רב את המטלות השונות ועקב אחר ההנחיות וההוראות השונות של יובל. תוך מספר שבועות כתיבתו של אילאי הפכה להיות יותר מסודרת וברורה, גם ויזואלית וגם תחבירית, קריאתו הפכה להיות שוטפת יותר ומהירה יותר, אוצר המילים שלו תפח והפך לעשיר הרבה יותר, וסוף סוף לאחר המון שנים של תסכול וחוסר עניין הצליח להבין את הטקסט שהוא קורא ולגלות עניין וסקרנות אמיתית בנושא הנלמד. אנחנו מאוד מרוצים מההתקדמות של אילאי וכל שיעור עם יובל עוזר לאילאי מעט להתקדם ולהשתפר ולרכוש כלים להכרת השפות ולשימוש נינוח יותר ואיכותי יותר בהן. ממש מזל שמצאנו את יובל ושהצליח לעזור בצורה כל כך משמעותית תוך זמן קצר יחסית לאילאי, אילאי מאוד מרוצה מההתקדמות שלו ומן השיפור בציונים, המורים משבחים את עבודתו ואנו גאים בו מאוד ומאוד מאוד מודים ליובל, שכמובן ממשיך כל שבוע להגיע אל ביתנו ולעבוד עם אילאי.
נטע מלמדת את 3 ילדיי מזה שנה. נטע מתאימה עצמה לגילאים השונים שלהם, ומעבר לכך, מתאימה את צורת הלימוד שלה לשלושתם. עשתה שינוי דרמטי אצל הבכורה, עולה לכיתה ז. האמצעית מתה על השיעורים איתה וביקשה לשריין אותה עד כיתה ח...( עולה לכיתה ג כיום)