אפשר ללמוד אנגלית או לשפר אותה גם כשאתם כבר מבוגרים

מסתבר שכן, אפשר ללמוד אנגלית גם כשאתם כבר מבוגרים. מחקרים רבים מראים שללמוד שפה חדשה מאוד עוזר למח, ויכול בהחלט להגן נגד אלצהיימר ודימנציה. ועדיין, מבוגרים רבים מראים קשיים בלמידת אנגלית או שיפורה בשלבים יותר מאוחרים בחיים. חלקם מתקשים בגלל בעיות של זכרון שאינו במיטבו (בעיקר בעיית שליפה), וחלקם מתקשים בגלל שקשה להם לשנות הרגלים ישנים ולהפסיק לעשות את אותן הטעויות שהם רגילים לעשות.

כשמדובר בילדים – הלמידה שלהם שונה. הם לא מפחדים לטעות ולא מתעצבנים כשמתקנים אותם, הם לומדים יותר באופן טבעי דרך שירים וסרטים, ופחות אוהבים לפתוח את ספרי הדקדוק או ללמוד בע"פ פעלים בעבר, הווה, ובצורה השלישית של הפועל.

אז אם בא לכם לשפר את האנגלית שלכם, הנה 3 דרכים טובות שאפשר להתחיל לעשות זאת:

  1. תורידו לפלאפון שלכם איזו שהיא אפליקציה ללימוד השפה: אני ממליצה מאוד על Rosetta Stone או Duolingo אבל יש גם רבות אחרות וכולן טובות בדרכן שלהם. האפליקציות האלו משפרות מאוד את אוצר המילים ואת הדקדוק, והכל נעשה בנוחות עם הפלאפון שלכם, בחינם או בעלות מצחיקה. ישנם אפילו אפליקציות שמאפשרות לקבוע מטרות שבועיות או חודשיות. שווה לנסות!
     
  2. תרגלו כמה שיותר ועם מי שרק אפשר. נסו לראות מי מחבריכם או ממשפחתכם יהיה נחמד מספיק לא לצחוק עליכם ולתרגל איתכם אנגלית באופן קבוע (נגיד פעם-פעמיים בשבוע) ולתקן אתכם מתי שצריך. זה צריך להיעשות ברוח טובה ורק עם מישהו ברמת אנגלית מאוד גבוהה.
     
  3. נסו לקרוא את הספרים האהובים עליכם מחדש, והפעם באנגלית. יש לכם ספר שאתם מאוד אוהבים? אם כן, אז אני מציעה לכם לקחת את הספר הזה באנגלית, ומכיון שהתוכן שלו יהיה מוכר לכם, לא יהיה לכם מאוד קשה לקרוא אותו באנגלית, ייקח כמה זמן זה שזה ייקח.

הגיל הוא לא אישיו בלימוד אנגלית

עד לא מזמן היתה לי תלמידה בת 64, סבתא לנכדים קטנים שגרו באותה התקופה בדרום אפריקה. כאב לה נורא שהיא לא הצליחה לתקשר איתם בזום באנגלית כי האנגלית שלה היתה מאוד חלשה והם ידעו לדבר רק באנגלית (ועוד במבטא דרום אפריקני שמאוד קשה להבנה). היא באה אלי לחזק את האנגלית המדוברת שלה. החלטתי לשים דגש בעיקר על אוצר המילים שיהיה רלוונטי לה בשיחה עם ילדים קטנים, ושיפור הדקדוק לרמה בסיסית עד בינונית. במקביל לעבודה השבועית אצלי, נתתי לה גם שיעורי בית וגם ביקשתי ממנה להוריד אפליקציה ללימוד אנגלית בפלאפון שלה. כל אלו ביחד עזרו לה באופן משמעותי בשיפור השפה המדוברת שלה.

תלמיד נוסף שלי היה CEO של חברת הייטק בשנות ה-50 לחייו שרצה עזרה בהכנת פרזנטציה למשקיעים פוטנציאלים בניו יורק ורצה לשפר את האנגלית העסקית שלו (המדוברת והכתובה). הוא היה ברמת אנגלית טובה מאוד, אך לא הצליח להביע את עצמו מספיק טוב ולרדת לרמת דיוק בפרטים כמו בעברית. איתו העבודה היתה יותר על תיקון שגיאות שהשתרשו אצלו מזה שנים רבות וקשה היה לעקור אותן מהשורש. הרבה עבודה על דקדוק ושיחות פורמליות ולא פורמליות, ופחות צורך בשיפור אוצר המילים (שהיה מאוד גבוה מלכתחילה).

דוגמא נוספת לתלמיד שלי היא של חייל שהתחיל ללמוד אצלי בעודו משרת, והמשיך גם הרבה לאחר שהשתחרר. הוא דוגמא לבחור שלא למד כשהיה בתיכון והחליט להתחיל ללמוד אנגלית רק בגיל 21 כי ידע שזה חשוב. הוא לא למד מהר. בכלל לא. אולי בגלל לקות למידה שהיתה לו או בגלל מחסור בזמן, אבל זה לקח לו כשנה לפחות עד שהוא הצליח להתגבר על השפה ולהבין איך להתנהל באנגלית.

אלו היו רק 3 דוגמאות לתלמידים שלי, מבוגרים בגילאים שונים, שבאו ללמוד אנגלית ברמות שונות ולמטרות שונות, וכל אחד מהם הצליח להתגבר על מכשולים ובעיות כדי להשתפר בשיחה ובדיבור.

 


מאמרים דומים