איך ללמוד למבחן באנגלית

אתם יודעים לצטט כל מילה ממשחקי הכס וזוכרים לטובה את הסופרנוס. אבל את הסדרות האלו ראיתם עם תרגום מובנה מאנגלית, וכעת, לקראת מבחן אמירם או החלק באנגלית בפסיכומטרי הגיע הזמן להתמודד באמת עם השפה הזרה. כיצד ניתן להתכונן לבחינות האלו ומה חשוב לתרגל?

רוצים ללמוד אנגלית אונליין עם מורה מנוסה?

בקישור הבא מוצגת רשימה מסודרת של מורים לאנגלית עם פרופיל מפורט הכולל ניסיון, תגובות והשוואת מחירים.

מה צפוי לכם במבחן?.

המבחנים באנגלית מורכבים מכמה חלקים. הראשון בהם הוא השלמת משפטים, בו תצטרכו לבחור את המילה המתאימה למשפט החסר על מנת שיורכב משפט תקין. בחלק השני תתקלו במשפטים המורכבים באופן שגוי ועליכם יהיה לנסח אותם כך שתכתבו משפט תקין והחלק השלישי הוא הבנת הנקרא (אנסין), בו תתקלו בקטע קריאה ועליו תשאלו שאלות. כפי שאפשר להיווכח רובו המוחלט של המבחן בעצם בודק את אוצר המילים שלכם באנגלית, האם אתם מבינים מה קראתם (בהשלמת המשפט ובחלק האנסין) וכן מעט דקדוק בחלק ניסוח המשפטים.

איך מרחיבים את אוצר המילים באנגלית?

השיטה ארוכת הטווח והנכונה מכולם היא פשוט לקרוא באנגלית. אם אתם פותחים את היום בהתעדכנות בנעשה בארץ ובעולם – תעשו זאת באתרים הישראליים הנכתבים באנגלית (ווינט באנגלית, הארץ באנגלית, ג'רוזלם פוסט). קנו ספר שאתם מעוניינים לקרוא אבל בשפה האנגלית, כיום ניתן להזמין ברשת ולא צריך להתרוצץ בספריות. עבדו עם כרטיסיות – הכינו מראש כרטיסיות עם מילים שאינכם יודעים ושננו אותן – נצלו את הזמן ברכבת לעבודה, בשירותים, בהמתנה בתור ובמקום לשוטט ברשתות החברתיות לימדו מילים חדשות. כמו כן כדאי למצוא שותף ללימוד ולדרך – שוחחו אחד עם השני באנגלית ובחנו את עצמכם על הידע החדש מכרטיסיות השינון.

מה עוד ניתן לעשות?

אם בכל זאת האפשרויות האלו לא מלהיבות אתכן עדיין יש מה לעשות. ראו את הסדרה האהובה עליכם בנטפליקס ללא תרגום, במשחק הכדורסל מהנ.ב.א צפו בערוץ אמריקני ולא ישראלי. בנוסף יש אפליקציות רבות ומשחקיות ללימוד אנגלית ועוד משחקי רשת למחשבים נייחים. אין דרך אחת נכונה או מדויקת ללמוד אנגלית, וכל אחד צריך למצוא מה עובד הכי טוב בשבילו – מה שבטוח שהדרך היחידה היא פשוט לתרגל ו"לחיות" קצת יותר באנגלית ופחות בעברית.

ממה חשוב להיזהר?

בכל זאת מדובר בלימוד שפה זרה בסביבה שאינה דוברת אנגלית. אל תשימו לעצמכם משימות קשות מדי – הסכנה היא להיקלע למלכודת חוסר הצלחה ולחוות כישלון וכך להתייאש. סמנו לעצמכם מטרות ריאליות, ועמדו בהן. אם בכל זאת לא הצלחתם תבדקו מדוע (האם בכל זאת המטרה הייתה מוגזמת, האם לא למדתי כראוי, האם שיטת הלימוד לא תרמה לי?) ותלמדו לשפר לפעם הבאה. יצרו לעצמכם הרגלי למידה נכונים ודעו את המינון בין למידה לבין מנוחה והפסקות. כמו שעצלנות ודחיינות עלולות להכשיל אתכם כך גם יצירת עומס ולחץ מוגברים עלולים לעמוד בדרככם אל הציון המיוחל.


מאמרים דומים