איך להשתמש בזום?

אחרי שנה של משבר (כן, עברה כבר שנה!), אפשר לומר ללא כל ספק: לא רק נגיף הקורונה התפשט, אלא גם תוכנת הזום. בזכות התוכנה המאפשרת לקיים שיחות ועידה בווידאו, מצליחים רבים – מקטנים ועד גדולים, לשמור על שגרתם למרות הגבלות הקורונה. 

  • אימוני כושר המועברים בזום
  • סדנאות אפייה, תפירה ויצירה 
  • שיעורים פרטיים במגוון תחומים
  • הרצאות והופעות של מנטורים ואמנים והרשימה עוד ארוכה

אז נכון, אין באמת תחליף למפגש הפיסי, אך תוכנת הזום מאפשרת לצמצם את פערי המרחק. תלמידים שהיו רגילים ללמוד למבחנים עם חבריהם או להכין איתם את שיעורי הבית, יכולים לעשות זאת גם כעת. במידה רבה, תהליך הלמידה אפילו מתייעל, משום שלא נדרשת כל היערכות של הילדים או הגעה פיסית אל בתי החברים:  מתיישבים מול המחשב, יוצרים שיחה, מזמינים את החברים ומתחילים ללמוד. אתם שואלים איך להשתמש בזום? אנחנו עונים!

ZOOM IN: אז איך להשתמש בזום?

כהורים לתלמידים בישראל, אפשר רק לנחש כי ילדכם כבר מחזיקים בתואר "מאסטרים בזום". כעת, הגיע תורכם להכיר את התוכנה מקרוב ולהבין איך משתמשים בה: 

המכשירים עליהם ניתן להתקין זום

בגדול, על כל מכשיר המוגדר כ"חכם" ניתן להתקין את התוכנה. ההתקנה אפשרית על המחשב המשפחתי – הנייח או הנייד, בטאבלטים, אייפדים ובטלפונים חכמים ניידים (בכל מערכת הפעלה, אנדרואיד ו-IOS). כפי שאתם מבינים, מאחר וניתן להתקין את הזום גם במכשירים ניידים, הילדים יכולים להתחבר לשיעורים גם כשאינם נמצאים פיסית בחדרם בבית.

הורדת התוכנה

באפשרותכם להוריד את התוכנה מהאתר הרשמי בכתובת zoom.us. שימו לב כי יוצעו לכם כמה אפשרויות הורדה, כאשר חלקן מיועדות להורדה למחשב וחלקן להורדה למכשירים החכמים. במידה ואתם מעוניינים להשתמש בזום באייפון לדוגמא, היכנסו מראש לחנות האפליקציות שבתוך המכשיר, הורידו את התוכנה ותוכלו להשתמש בה באופן מידי.

אורחים או מתארחים

בתוכנת הזום, יש לכם אפשרות להזמין חברים לשיחה שאתם יצרתם, אך גם יש באפשרותכם להצטרף לשיחה קיימת. כלומר, ישנן פעמים שבהן תתארחו ופעמים שבהן אתם תארחו. בהקשר של לימודים בבית הספר, רוב הזמן הילדים מצטרפים לשיחה קיימת שאותה יוצרת ויוזמת המורה. 

  • יצירת שיחה נקראת new meeting, והיא מעניקה לכם את הסטטוס של "מנהלי השיחה". 
  • האופציה השנייה היא join, כלומר, הצטרפות לשיחה קיימת. ההצטרפות מותנית בשליחת הזמנה ע"י מנהל השיחה אליכם. עם לחיצה על הקישור, תגיעו אל השיחה ובה תפגשו את כל המוזמנים האחרים. אפשרות נוספת היא להקיש את מספר החדר/שיחה שימסור לכם המנהל.

שיתוף המסך  SCREEN SHARING

כידוע, המורים דורשים מהתלמידים השתתפות פעילה בשיעורים. הדרך להגדיל את המעורבות של התלמידים בשיעורים היא בין היתר עם שיתוף המסך שלהם. כלומר, ילדכם יוכל לשתף את המסך שלו עם כל הכיתה, וכך להציג את שיעורי הבית שלו: חיבור שהוא כתב, תרגילים שהוא פתר וכיוצא בזה. 

MUTE/שקט

שלושת ילדכם לומדים בפינת האוכל ואתם עובדים מהסלון? כדאי שתכירו את ה-mute. עם לחיצה על הכפתור, המשתתפים בשיחה לא יוכלו לשמוע את ההתרחשות בביתכם. לרוב המורה "תשתיק" את התלמידים בזמן שהיא מעבירה את החומר, ורק כשהיא תפנה שאלות או תבקש לעורר דיון, היא תפתח את האפשרות מחדש. בכל מקרה, חשוב שתכירו את הלחצן הזה שמאפשר לכם ולילדכם לשמור על מידה מסוימת של פרטיות.

virtual background רקע משעשע לתלמיד

 ישנם מורים המעודדים את התלמידים להחליף את הרקע הקבוע שלהם, זאת בכדי לתבל מעט את שגרת הלימודים בזום. שינוי הרקע הווירטואלי מאפשר לתלמידים להתחיל את יום הלימודים בחיוך ובאווירה טובה. אז איך משנים רקע? בלשונית virtual background (רקע וירטואלי).

manage participants - כשילדכם מעביר הרצאה בפני הכיתה

רוב הזמן, המורה היא זו המנהלת את השיעור. עם זאת, לעתים הילדים הם אלו המנהלים את השיחה (בתיאום מראש עם המורה כמובן). כך לדוגמא: בשיעור חברה כשהילד מעביר הרצאה על נושא מסוים לחבריו. ה-manage participants מעניק לילד שליטה מרחוק על ניהול המשתתפים - מהגבלת כניסה ועד השתקתם בזמן שהוא מעביר את השיעור. 

כמה יעלה לכם להשתמש בזום?

אי אפשר לדבר על איך להשתמש בזום מבלי לדבר על כמה עולה זום. כפי שאתם כבר לבטח יודעים, הורדת התכונה – חינמית. כל עוד השיחה לא חוצה את 40 הדקות, הרי שאכן תוכלו ליהנות משימוש חינמי בתוכנה. עם זאת, במידה והזום משמש אתכם גם לצורכי עבודה ולפגישות ארוכות יותר (פרזנטציות, שירות לקוחות וכיוצא בזה), מומלץ לשדרג בתשלום לגרסה המורחבת המאפשרת ביצוע שיחות וידאו ללא הגבלה בזמן.