שפת הצבע... מציאות האור בעיני האדם... הצבע מנהל את זרימת חיינו, האמנם?

אנחנו עוברים את מסע חיינו בלי לתת את הדעת על דברים שישנם וקיימים ואנו לוקחים אותם כמובן מאליו. אחד הדברים הגדולים והמרשימים בחיינו הוא היכולת לראות את עולמנו בצבעים שונים, מגוונים ומרהיבים. לא רק שעולם הטבע עשיר בצבעים ונותן לנו תחושות מיוחדות , אלא האדם בעצמו משתמש בצבעים בכל רבדי חייו.

השימוש בצבע החל מהדורות הראשונים של קיומו של האדם המדע לא הבין נכון את תאוריית הצבע עד אמצע המאה השש עשרה. ב-1672 איזק ניוטון פרסם את תאוריית האור שאומרת ש"האור שאנו רואים הוא לא לבן אלא מכיל את כל הצבעים".

לצבע יש השפעה רבה על האדם. הוא יכול להשפיע על מצב רוחנו, בריאותנו, תדמיתנו, להגביר או לבטל את היופי הטבעי שלנו והמסר שאנו שולחים. יועצי צבע עוזרים לאנשים להתאמת צבעים בבתיהם, עסקיהם ומראייהם. תאורית הצבע באה ליידע אותנו על אופן עבודתם של הצבעים יחד ואיך אנחנו יכולים להשתמש בצבע כדי להביא הרמוניה לחיינו ויזואלית ובריאותית כדי להנעים את מקומות מחייתנו לשווק מוצרים, עסקים, תרופות  וכו'...

כשפה, הצבע חשוב לחיינו בכל הרמות בדיוק כפי שאין שני אנשים שיש להם את אותה כימית גוף, כל אדם משתמש בצבע לפי אופיו וסגנונו. העין האנושית יכולה לזהות מליוני צבעים ולהביא להכרה מהירה של מצבים. צבעים שונים משמשים אותנו במשך החיים כרמזים לזיהוי מה שאנחנו רואים

לדוגמא

  • שיער אפור משמעותו גיל מתקדם
  • אבטיח אדום מרמז על בשלות
  • צהוב וכתום משמשים אותנו לאזהרה
  • אדום לסכנה או חום
  • רמזור אדום מביא אותנו לעצירה וירוק מצביע על המשך נסיעה
  • סגול מזהיר אותנו מקרינה

צבע וזמן

חיינו מותאמים לקצב שינוי הצבע שמצביע על מעבר הזמן ומחזוריות העונות למשל ככל שעובר היום הצבעים משתנים.

הצבע הכחול הכהה של לפני השחר מפנה דרך לכחול בהיר יותר שמחלחל לבוקר, עוקב אחריו הגוון הצהבהב יותר של הצהריים שמשתנה לכהה יותר אחר הצהריים. תחילת הערב מראה את עצמו בצבע כתום שהולך ומתחזק לקראת המשך הערב כשהשמש שוקעת.

השינויים האלו יכולים להיות כל כך הדרגתיים ויציבים שהם בקושי מורגשים, ולמרות כך הם צובעים את תודעתנו על המעבר בין הזמנים במשך היום ולמרות שהיום יש לנו מערכות תאורה שמשמשות אותנו לשעות החושך אנו אף פעם לא יכולים להשיג את התמונה הכוללת בצבעיה הטבעיים שהיתה לאורך כל שעות היום. העונות מודגשות בצבעים אחרים ששינוים ההדרגתי מראה לנו פעם נוספת את התאמת חיינו לקצב שינוי הצבע.

צבע ותדרים

צבע הוא אנרגיה ולכל צבע יש תדר שיש לו ערך מזין שתורם להתפתחות כל היבט של קיומנו. כשאנו מקיפים את עצמנו בצבעים מרוממים ובסביבה – ביתנו, משרדינו, בגדינו- שיוצרת רושם ויזואלי חיובי זה יכול ליצור השפעה מאוד חזקה על רגשותינו, התנהגותנו והאופן שאנו מתקשרים עם העולם. אפשר לשנות את האווירה בבית אפילו בהוספת זר פרחים שיכול להקפיץ את האנרגיה ולשנות את מצב הרוח.

בנוסף, לצבע יש השפעה על בריאותינו, אנחנו חווים אותו בתוך מאכלינו.

  • כח קשת האור השלמה היה בשימוש לפני מאות שנים לטיפול בצהבת, פסוריאסיס ודיכאון.
  • אור צבעוני משמש כטיפול למקרי בריאות מסוימים. הוא יכול לשפר את צבעו של העור ואיזון הרגשות.

כשאנו מעכלים את האוכל אנחנו מעכלים את התדרים של צבעי האוכל יחד עם האוכל. הצבע מקודד ע"י הטבע וגופנו מגיב לתדרים אינטיוטיבית.

צבעו של כל דבר חי הוא סימן לבריאותו. אנחנו בוחרים בפרי עם הצבע החזק ביותר מכיוון שזו אינדיקציה לטריותו ובריאותו. אוכל וצבע הם לא רק חלק חשוב כפרזנטציה על הצלחת אלא יותר לבריאותנו האישית.

חישבו על הצבעים הזוהרים של הצהוב, הכתום והאדום של אור היום ואיך הם נותנים אנרגיה וחישבו על הצבעים המרגיעים של הסגלגל והכחול של הלילה המבט הזה יכול לתת לנו אינדיקציה איך הצד האדום של קשת הצבעים תורם להיות אנרגטים והצד הכחול מביא לרגיעה.

דוגמאות נוספות על השפעת הצבעים על חיינו

כתום

נחשב לצבע העידוד, גורם להתרגשות, חום והתלהבות. הוא צבע של מוחצן ,חברתי ומזמין, משרה שמחה, שחרור ממעצורים, גורם להרגשה חיובית, מגרה את התיאבון ומתקשר לבריאות טובה. הצד השלילי של הכתום הוא חוסר כנות, החצנת יתר ופינוק עצמי.

כתום טוב לחדר חולה או חדר ילדים אסתמטיים, הוא קשור לעיתים קרובות עם תפקוד ריאות משופרת כמו כן אנרגיה מוגברת.

חום

צבע האדמה, יציבות ובסיס מוצק. הוא המסר הנובע מהצבע החום. צבע זה מתייחס לדברים טבעיים ופשוטים. הוא נחשב כצבע משעמם, אבל משדר אמינות ושלמות, יושר וכנות. חום הוא צבע של ביטחון ובטיחות, חמים ומרגיע. הוא מבין הצבעים הפחות מועדפים. לבד, חום נראה מתוחכם, בשילוב עם צבעים אחרים יכול להיראות אלגנטי.

כשאנו מבינים את כוחם של הצבעים והשפעתם על חיינו , אנו נוכל לעשות בהם שימוש יעיל וחיובי בכל מצב במסע חיינו.

אני טוב יותר . חברה טובה יותר . עולם טוב יותר