צ'י גונג ואזוטריות הבריאה בהבנות נרחבות הכוונות ומיקודים...

חלק א'

Qi Gong and the esoteric in the broad understandings of the intentions and more…

נתחיל מהתחלה, צ'י גונג מהו?

בעידן החדש בו אנו חיים, מורים מהעולם המערבי כמו גם מורים שמגיעים מהמזרח, ויאטנם, קמבודיה, סין, או מאירופה וארה"ב כל אחד על פי דרכו ואזור מגוריו או האזור ממנו שאב את הידע , מתרגמים את המילה צ'י גונג כעבודה עם כוח החיים.

אך מהו כוח החיים הזה ומה משמעותו? גונג הינו הולכה או עבודה וזה ברור לכולם, צ'י לעומת זו מחבר אל אנרגיה מסוגים ותדרים שונים וכאן המקום בו נוצרים ההבדלים בין המורים השונים.

יש מורים המלמדים תנועות מסדרות שונות ותלמידיהם מחקים את התנועה על פי דרכו של המורה, יש המתחמים ברפואה הסינית ומלבישים את התנועה לפי הבנתם, מחלקים תרגילים עתיקים לשברים ומשייכים כל חלק למרידיאן אחר או דומה לכך, אבל, האם תנועה כזו היא צ'י גונג ? , כנראה שכן אבל, זה דומה יותר להתעמלות מאשר צ'י גונג, כי עד שלא נפעיל את גוף ונפש בתהליך, לעולם לא נצליח להתחבר  אז....למה "כנראה שכן אבל" ? , כי רמות רבות ושונות של הבנה, הכוונה, קשב ומיקוד, התחברות אנרגטית לשדות האנרגיה של האדם הגשמי בסובב אותו, הן צ'י גונג ולא תנועה מכנית רכה וקלה ככל שתהיה כמו ריקוד או ליטוף או הבנת המורה את הרפואה הסינית, כפי שחלק מהמורים נראים בתנועתם או אומרים תוך ביצוע או בלימוד תלמידים, אחרי שנים רבות של עיסוק בדרך חיים זו, חיקוי תנועה או שימוש בהבנת המורה/תלמיד לצערי, נמצאים ברמה הנמוכה ביותר של דרך חיים זו.

תנועות אינן חיבור אל האנרגיות השונות, תנועות כאלו ואחרות משמעותן מכניקה של הגוף, גסה או עדינה, רגועה או עוצמתית, אך מכאן ועד לחיבור אל האנרגיה הדרך ארוכה ומחייבת התייחסות מתאימה . יש המתארים את ההיסטוריה של התורה על פי הבנתם ומקורותיהם אך, את הסוד יודעים מעטים והסוד הוא חיבור גוף נפש הנלמד מהתחברות אנרגטית או ממורה בעל ידע בדר"כ עתיק ולאו דווקא מורה ממוצא אסיאתי למשל.

צ'י גונג בהבנה עמוקה פירושו חיבור גוף נפש או בהבנתי גוף רוח נשמה.

גוף הנמצא בעולם הגשמי...

רוח המקשרת אותנו אל המודעות והבריאה...

נשמה הקשורה לעולם הבריאה כל אחד בהבנתו....
                                                  זו גם הכוונה, של שם המשכן שלנו  - Mer-Ka-Ba  .

מכאן אנו למדים כי צ'י גונג הינו תנועה מרפאה בכל המובנים שלה ולכן נדרש עומק אנרגטי בכל תנועה.

נדרשת התמקדות קשב, הבנה וחיבור אנרגטי , תהליך זה יאפשר בריאות איזון וריפוי, ממחלות כלומר חוסר איזון קל ועד למחלות כמו סרטו , דלקת מפרקים  ועוד.

ברור כי מבחינה קינסיולוגית, {קינסיולוגיה, באנגלית, {Kinesiology ידועה גם כקינטיקה אנושית, היא חקר תנועת גוף האדם, לכל תנועה יש רווח, כל תנועה באשר היא יוצרת או מאיצה תהליכים מאחורי הקלעים, תהליכים בלתי מכוונים ובכל זאת תהליכים, עיקרים בשחרור ומיעוטם באנרגיה, תוך שהיא עוזרת בתפקוד מערכות הגוף ברמות שונות.

אנו במשכן Mer-Ka-Ba  בהרצליה, משכן מרכבה לאומנויות התנועה והריפוי, מנסים לעבור ממכניקה לגוף נפש, רמת חיבור אנרגטית מורחבת של גוף רוח נשמה.
חיבור אנרגטי מוצלח הנו קישור רב מערכתי בין פעולות הגוף המכניות אל שיתוף פעולה עם הכוונת התנועה, דמיון מודרך, הבנת האנרגיות בגוף ומחוצה לו והתחברות לרמות אלו, מיקוד אנרגטי תוך תנועה אל ויחד עם האיבר, המערכת או הנפש ובכך מצליחים לעזור בחוסר איזון כמו איבוד החשק והשמחה, כאבים חולפים כמו מפרקים, כאבים קבועים כמו כאבי גב לסוגיהם, הגברת והעצמת הנשימה כך שכוח החיים יחד עם תערובת האוויר נשאפת או ננשפת ומופצת לכל הנדרש מהפינה הרחוקה או הקרובה ביותר בגוף ומחוצה לו.

נשימות ריפוי, העצמה, רגיעה הן חלק מתהליכי הצ'י גונג אם בתנועה ואם במדיטציה בתנועה.

בואו נעבור להדגמות בתרגילים שונים בהם "נצייר" תנועה כשהתנועה קלה כנוצה ביד העולה ויורדת

בשני אופנים, האחת כתנועה , אין בתנועה עצמה הדגשים מסוימים למעט הרכות בתנועה, הרמת היד והמבט, מצד שני לסגנון התנועה השני נוסיף הכוונה, מתיחה וחיבור אנרגטי תוך הכוונה של המודעות העצמית והתמקדות.
אחרי שנבצע את שני סוגי התנועה, נשאל את עצמנו מה בעצם ההבדל? מה עשינו? מה קיבלנו בתנועה הראשונה ומה בשנייה...ההבדל בסוג תנועה זה כמעט ולא נראה אבל אם נתקדם לתרגילים מורכבים מעט יותר נקבל תוצאות חד משמעיות.

למשל, מסדרה אחרת נבצע את תרגיל " חיבור האדם והקוסמוס" עם  הדגשים והכוונות מחד ומאידך, בלי הדגשים והכוונות אבל עם תנועה מכנית, זה יהיה הזמן לנסות לחוש את ההבדלים. הבנה, הכוונה, מיקוד וחיבור משנים לחלוטין את תוצאת התרגיל.

ושוב ניקח עוד תנועה מסדרה אחרת "בודהה אלף הידיים" תנועה פשוטה מאוד שעושים כמו התעמלות, אולם אפשר גם אחרת, הכוונה לתנועות רב מפרקיות, משמעות בריאותית כמו משמעות קרבית.
התנועה מפעילה מספר מערכות קדמיות ובמקביל הכוונה אנרגטית של הצ'י מאחור יחד עם כוח החיים.

אם ניקח תרגילים מורכבים שיאפשרו לנו התחברות לשדות אלקטרו מגנטיים הסובבים אותנו, נקבל רמה שונה לחלוטין ובעצם נקבל צ'י גונג.

לסיכום, על מנת שאנו המורים נוכל ליצור חיבור גוף נפש נדרשת מאתנו הבנה של הרפואה הסינית, אזוטריקה, גוף האדם, הבנות אנרגטיות וראייה מעמיקה של הלומד כלומר קריאת תנועת הגוף והחיבורים שלו.
מצד שני אנו התלמידים צריכים להשתחרר ממחשבה כובלת וככל שניפתח למחשבה יוצרת, הדמיות ואמונה, כך נצליח להתחבר ולבצע צ'י גונג על כל מעלותיו וההישגים הקושרים בו.

 

המשך יבוא...