עצות מעשיות לתמוך בלימודי האנגלית
1. דברו בלי לחשוש מטעויות
כמו כל תהליך לימודים אחר גם רכישת השפה האנגלית מבקשת תרגול מעשיי ובנויה על ניסוי וטעיה. אין שום דבר אינטלקטואלי בדבר – עובדה, ילדים שטרם למדו קרוא וכתוב או מבנים דיקדוקיים כלשהם, לומדים דרך שמיעה ( בעיקרון צלילם נושאי משמעות :) וחזרה או חיקוי בקול רם. לוקח זמן למילים להרשם בזיכרון אז גם אם נתקלים באותה מילה שוב ושוב בסוף היא תקלט. מצאו חבר/ה לשיחה באנגלית על בסיס שפה חילופית ( למשל תוכלו לשוחח איתה או איתו בעברית או כל שפה אחרת שבה אתה שולטים היטב ) – מצורף קישור לאתר – השרות ללא עלות (לאחר הרשמה שכוללת כמה שאלות בסיסיות )
2. התמצאו ביסודות השפה
אחד מאבני היסוד הבסיסיות באנגלית הם הפעלים. וכוון שהם משתנים מאוד בהתאם לזמן הדיקדוקי שבו אנו משתמשים – יש לתת להם מקום מרכזי בלימוד. שימו לב גם לתוספות השונות לפעלים כגון – ing כבמילה walking ( צועד.ת ) ed – שמצביע על פעולה עברית – ( צעדתי) walked. כאן כדאי גם לשים לב שלא כל מילה שמסתיימת ב – ing אומרת שאנו עושים משהו כרגע, לדוגמה – I like walking. ובנוסף לא כל מילה שמסתיימת ב – ed מצביעה על פעולה בעבר, לדוגמא – I am excited/ tired/ bored (פה הם פשוט מתארים מצב, כלומר שמות תואר).
מצורף קישור לרשימה עם הטיות שונות של מילים – פעלים - verbs, שמות עצם - nouns, שמות תואר - adjectives, שם תואר הפועל - adverbs ( איך אנו עושים דברים, לדוגמא – She walks quickly - היא הולכת מהר ).
3. סקרנות ( לא רק הרגה את החתול )
הרבה ביטויים בעברית שאולים מהשפה האנגלית כמו "הסקרנות הרגה את החתול " - curiousity killed the cat' וגם כאלו שלא היינו מעלים על דעתנו.
הנה כמה דוגמות שגורות,
'better late than never' – טוב מאוחר מאשר לעולם לא
'the elephant in the room' – הפיל שבחדר
'wouldn't hurt a fly' – לא יפגע בזבוב
'it take two to tango' -- צריך שניים לטנגו
לימוד ביטויים בשפה האנגלית מקרבת אותנו למקור השפה, לתרבות ולאופן שבו האנגלים חושבים. זו דרך מצויינת להתקדם כי צרוף המילים בהם שגור ובמקום ללמוד מילה מילה אנו לומדים משפטים קצרים ונכונים.
מצורף קישור ל377 ביטויים באנגלית – עם הסבר ( בפורמט pdf )
https://portallas.com/wp-content/uploads/Idioms.pdf
4. שלבו את לימוד השפה עם תחומי העניין שלכם
לכל אחד ואחת מאיתנו תחומי עניין משלנו. יש המתעניינים בספורט אתגרי, בגננות, בבישול, במוזיקה עכשוית, ואפילו תחומים כמו היסטוריה גאורגרפיה ושירה. לכן מומלץ שהלימוד העצמי יכלול את התחומים בהם אנו מתעניינים. כמורה ותיקה אני דואגת להכיר את תלמידי באופן אישי יותר ולמקד את השעורים שיכללו גם תחומי עניין שלהם.
מצורפים קישורים ( באנגלית בריטית ואנגלית אמריקנית ), שכוללים חדשות, הרצאות, שירים וסיפורים בו אני מקווה תוכלו למצוא דברים מעניינים ( מומלץ קודם לקרוא את אוצר המילים ואז לקרוא בקול רם עם ההקלטה ). למתמידים מובטחת התקדמות יפה באנגלית וגם אומדן ריאלי להתקדמות שלכם בכך שהפער בין מה שאתם קוראים לבד לבין שאתם שומעים בפועל ילך ויצטמצם.
https://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/features/lingohack
https://learningenglish.voanews.com/p/5610.html