הכנה לקראת מבחן

יש לך מבחן? לא יודע מה לעשות? המאמר הזה יסביר לך איך להתכונן למבחן ולמקסם את יעילותו. 

תלמידים יקרים.מאמר זה מכיל המלצות חשובות, חשוב שתקראו עד הסוף!

שאלון 581

1. בעיות מילוליות:  אחרי הפתרון , לא לשכוח לכתוב תשובה מילולית.

2. סדרות:  אם יש שאלת הוכחה בסדרות, מומלץ לנסות אותה ולא לקחת  סיכון בהסתברות.

3. הסתברות:  זו השאלה הכי קלה והכי מסוכנת במבחן אז אם עושים אותה חייבים לפתור פעמיים על דף את התרגיל כדי לוודא שאין טעויות מחשבון וכו'.

4. גיאומטריה:  אתם רגילים לחשוב 5-10 דקות ואז לכתוב 20-35 דקות. 

בבגרות מומלץ לחשוב לפחות 10 דקות גם אם כבר יש לך דרך כי לפעמים תמצאו קיצורים שיחסכו לכם 10-15 דקות בכתיבה, בנוסף, זה גם מונע את תופעת הבלאק-אאוט: "שכחתי מה רציתי לכתוב". 

כמובן שחבל לאבד נקודות על נימוקים לא מדויקים לכן חשוב לשים לב לזה ממש ולא לעבוד על אוטומט ומהר מדי. 

וטיפ אחרון - בד"כ אחרי שמוכיחים משהו בגיאומטריה תצטרכו להשתמש בו בסעיפ/ים הבא/ים.

5. טריגו:  מומלץ לנסות קודם גיאומטריה, בשנים האחרונות רמת השאלות יורדת. אם בכל זאת עושים טריגו- אז כמו בגיאו' בד"כ תצטרכו להשתמש בהוכחה מהסעיף הראשון בהמשך השאלה.

6-8. חדו"א:  זכרו שבשנים האחרונות יש הרבה שאלות/סעיפי חשיבה ולא חישוב. 

בזמן הפתרון חישבו כל הזמן על הקשר בין הפונקציה לנגזרת הראשונה והשנייה שלה. בכל חקירה יש לפחות סעיף אחד שמתעסק בזה. 

בשרטוט מומלץ לכתוב את ערכי הנקודות , זה יחסוך לכם בלבול מיותר וגם יותר נוח לצייר ככה כי אתה יודע שאתה לא מחסיר פרטים. 

באינטרגל- לפעמים "רואים" את האינטגרל בראש, אבל כשצריך כדאי לבצע בפועל את שיטת ההצבה, וחשוב מאוד לבדוק את האינטגרל ע"י גזירתו.

זיכרו - *טעויות בנגזרת או באינטגרל יקרות מאוד...*

תחום הגדרה: טעות כאן יכולה להרוס את כל התרגיל (למרות שתשקיעו עליו 20-30 דקות...) . למרות שזה לוקח 15 שניות שווה לקחת לזה דקה אחת ולוודא שאין פשלה. 


המלצות כלליות

  1. הביאו אוכל קל ושתיה לבגרות, ועיברו בשירותים לפני כל שאלון.
  2. נצלו את זמנכם עד תום - אל תגישו עד שלוקחים לך את הטופס מהיד. אין פרס למי שמגיש ראשון... (לפעמים יש עונש...)
  3. כשאתם בודקים את המבחן לאחר שסיימתם, שכנעו את עצמכם שיש לכם טעות ושאתם חייבים למצוא אותה, אחרת הבדיקה מרופרפת מאוד והרבה פחות יעילה.
  4. מרקרו והקיפו במלבן תשובות סופיות. עשו ציורים צבעוניים ויפים. זה מאוד עוזר לבודק ולא יזיק "להתחנף" למי שקובע כמה נקודות תקבלו... *באופן כללי: לבודקים של טווח ניקוד מסויים, למחברות מסודרות וקלות לקריאה תמיד יקבלו יותר נקודות!*
  5. כל שאלה מתחילה בראש עמוד חדש! וחובה לסמן בבירור איזה סעיף פותרים. בשום אופן אין לעשות באותו דף סעיפים משאלות שונות. בשאלות של חדו"א רצוי להתחיל בעמוד ימני, כדי שתוכלו לפרוס את השאלה על שני העמודים הצמודים, ולא תסתבכו עם לעבור אחורה כל פעם.
  6. ריכוז זה הדבר הכי חשוב בבגרות, מהרגע שמתחילים במבחן לא מסתכלים ימינה/שמאלה, ולא מתייחסים לשום דבר שקורה מסביב. זה רק אתם והטופס. 
  7. לחץ- אם אתם מתחילים להרגיש לחץ בגלל שלא הצלחתם איזה תרגיל, חשוב מאוד לעצור לרגע, להרגיע את עצמכם בכל דרך אפשרית. לזכור שיש הרבה בחירה במבחן והרבה זמן לתקן. אסור לתת ללחץ להשפיע, אפילו לא קצת.
  8. חשוב לזכור שהתוצאות בתשובות תמיד יצאו הגיוניות. למשל, לא יכול להיות שמהירות המכונית תהיה 400 קמש, או שהמרחק מחיפה לת"א הוא 6000 ק"מ. אז שימו לב שהתוצאות הגיוניות, זה יכול ממש להציל.
  9. יום לפני המבחן, אל תפתרו עוד תרגילים, הם כבר לא יעזרו. עברו על החומר עצמו, על נוסחאות, חוקים ומשפטים. לפעמים יהיה משפט שלא זכרתם או חוק שלא ידעתם. 

*בהצלחה רבה!!*