איך לבחור מורה פרטי
הגעתם למסקנה שאתם צריכים מורה פרטי?
באתר לימוד נעים מגוון מורים פרטיים לכל המקצועות ובכל הארץ ורבים הסיכויים שקיימים הרבה מורים לתחום הלימוד שאתם מחפשים.
כמו בכל תחום מקצועי ישנם אנשי מקצוע טובים יותר וטובים פחות, בתחום ההוראה הפרטית מתווסף נדבך נוסף והוא ההתאמה האישית בין המורה לתלמיד.
במאמר זה אנסה לעזור לכם לסנן ולבחור מורים פרטיים מתאימים יותר עבורכם.
חיפוש מורה פרטי באתר
הצעד הראשון יהיה לחפש מורה פרטי עפ"י אזור,עיר ותחום לימוד.
לדוגמא: מורה פרטי למתמטיקה, מורה פרטי לאנגלית בתל אביב.
לאחר קבלת תוצאות החיפוש, נעשה סינון ראשוני לפי הקריטריונים הבאים:
נסיון קודם – נבדוק האם קיימת התייחסות למשך הזמן שהמורה הפרטי מלמד. חשוב לדעת האם יש למורה נסיון קודם בהעברת החומר הספציפי ובהוראה בכלל. חשוב לבדוק האם למורה יש נסיון בקבוצת הגיל אליה אתם משתייכים. קיים הבדל גדול בין שיטות ההוראה לתלמידי בית ספר יסודי, תיכון וסטודנטים.
התרשמותכם מתעודות הצטיינות צריכה להיות מידתית - ישנם תלמידים וסטודנטים מצטיינים שיכולות ההדרכה שלהם אינם טובות. אין ספק שזה סימן חיובי אך לא בלעדי.
תגובות שהתקבלו על המורה הפרטי – חפשו מורים שקיימות עבורם תגובות של תלמידים קודמים. חפשו תגובות יותר מפורטות מ"מורה תותח" או "אחלה מורה שבעולם". בידקו התייחסות לאופן העברת השיעור ולהצלחה במבחנים. התגובות באתר מקושרות לפייסבוק של המגיב כך שניתן לבדוק מיהו המגיב ואם התגובה רלוונטית.
התאור הכללי – חפשו התייחסויות ל"אני מאמין" של המורה הפרטי ולאופן שבו השיעור מועבר. שאלו את עצמכם האם דרך העברת השיעור ושיטת הלימוד מתאימים לכם.
מחיר – כמובן שחשוב לבדוק האם המחיר נמצא במסגרת התקציב שלכם. פה המקום להגיד כי לא כדאי לפסול על הסף מורים פרטיים קצת יותר יקרים. יתכן מצב בו מורה שלוקח מחיר קצת יותר גבוה יהיה משמעותית טוב יותר ואז לא רק שנדע טוב יותר את החומר אלא גם כמות השיעורים שנצטרך תהיה קטנה יותר ויתכן שנשלם בסה"כ פחות.
השיחה עם המורה הפרטי
בקשו מהמורה הפרטי להציג את עצמו - כבר מההצגה הראשונית ניתן ללמוד על האופן בו המורה מתנסח ולראות האם יש חיבור והבנה ביניכם.
הציגו את נושא הלימוד ואת התחומים שאותם אתם יודעים ואת אלו שפחות - שליחת חומר ושאלות לדוגמא מומלצת מאוד מכיוון שכך המורה יראה באיזה חומר בדיוק מדובר ויגיע ממוקד לשיעור.
בידקו מה הנסיון הקודם של המורה בתחום זה ובתחום ההוראה הפרטית בכלל - במידת האפשר בקשו לשוחח עם תלמידים קודמים של המורה ובידקו את מידת שביעות רצונם ועד כמה הצליחו בעקבות השיעורים הפרטיים עם המורה.
חשוב לבדוק איך מתנהל השיעור הפרטי - האם המורה עובד עם מערך שיעור מסודר שהוכן מראש ועפ"י תוכנית עבודה. בנוסף כדאי לשאול האם המורה מלמד אסטרטגיית למידה ולא רק תכנים. אם אתם הורים לילדים, היו שותפים בבניית תוכנית העבודה.
במידה ואתם מספר תלמידים שרוצים לקחת שיעור ביחד, בידקו האם יש למורה נסיון בלימוד קבוצות. חשוב להבין שלימוד קבוצות שונה באופן מהותי מהעברת שיעור של אחד על אחד מכיוון שעל המורה לחלק את תשומת הלב בין כל התלמידים ולהעביר את החומר בצורה קצת שונה.
בידקו מהי מידת הזמינות של המורה הפרטי - אם אתם מעוניינים לקחת שיעורים לאורך תקופה עד למבחן מסויים ואפילו עד סוף השנה, בידקו מהי מידת הזמינות שלו לאורך תקופה זו והאם יש תקופות שבהן לא יהיה זמין. לא כדאי להתחיל את התהליך עם מורה פרטי שאינו זמין לכל אורך התקופה.
בנוסף, כדאי לברר האם המורה זמין טלפונית או במייל בין השיעורים לשאלת שאלות – הרבה פעמים תוך כדי התרגול שלכם בין השיעורים, עולות שאלות ובעיות קטנות שהמורה הפרטי שלכם יכול לפתור עבורכם בקלות בשיחת טלפון או במייל ולמנוע מכם "להיתקע" ולבזבז את הזמן של השיעור הפרטי הבא.
במהלך ובין השיעורים הפרטיים
חשוב מאוד לעקוב אחר תוכנית הלימודים ולבדוק האם באמת השיעורים הפרטיים מבוצעים כמתוכנן ולפי העקרונות שהסכמתם עליהם.
הזמן בשיעור הפרטי עובר מהר - יעילות השיעור תלויה גם בכם. הגעה לשיעור לאחר תרגול והעלאת שאלות שלא הצלחתם מייעלת את הזמן באופן משמעותי.
לפני כל נושא, בקשו מהמורה הדרכה מקצועית כללית לתחום הנלמד ודירשו לתרגל גם בעצמכם תוך כדי פיקוח של המורה. בנוסף כדאי לבקש שיעורי בית - תרגול עצמי הינו קריטי להצלחה שלכם.
עקבו אחר ההתקדמות שלכם – האם אתם מרגישים שאתם אכן מבינים את החומר ומשתפרים והאם אתם מרוצים מההתקדמות שלכם בהתייחס לזמן שהשקעתם.
להורים לילדים – חשוב להיות שותפים מלאים במעקב אחר ההתקדמות ותוכנית העבודה וכן להיות בקשר עם הילד ולהתחשב בתגובות שלו. ניתן בנוסף לבדוק אם הוא מיישם את אסטרטגיות הלמידה גם במקצועות אחרים.
זיכרו!
עבודה עם מורה פרטי משמעה השקעת זמן וכסף ולכן אם כבר לקחתם מורה פרטי מגיע לכם לקבל את הטוב ביותר.
במידה ואתם לא מרוצים מאופן העברת החומר וממידת התקדמותכם – אל תהססו להחליף מורה.
יש לכם הערות או הצעות נוספות? ניתן להוסיף תגובות ב-wall התגובות למאמר זה או בדף הפייסבוק שלנו.
שיהיה לכולנו לימוד נעים!